Dry needling

Dry needling, wat is het en wat kun je ermee?
Dry needling is een intramusculaire (in de spier) behandeling waarbij (langdurige) spierklachten zoals lage rugklachten, RSI en nekproblemen met behulp van acupunctuurnaalden effectief worden behandeld.
Dry needling kan onderdeel uitmaken van een behandelprogramma of massage. Er wordt gebruik gemaakt van één acupunctuurnaald per spier/triggerpoint.
Een triggerpoint is een pijnlijke verharding in het spierweefsel en/of bindweefsel, ook wel spierknoop genaamd. Naast de behandeling van deze triggerpoints kunnen bij Sanitas HealthCare additioneel ook acupunctuurpunten worden geprikt.
Vooral bij myofasciale triggerpoints, die zowel in het spier- als in het bindweefsel voorkomen, is dry needling een goede behandelmethode welke direct tot een voelbaar resultaat leidt. De behandelde spier voelt meer ontspannen. Spierpijn komt wel voor na de behandeling, maar is meestal na een dag verdwenen.
Het prikken met de naald voel je niet of nauwelijks en ook de behandeling is pijnvrij, aangezien gebruik wordt gemaakt van korte en zeer dunne acupunctuurnaalden met een lengte van 15 millimeter en een dikte van 0,18 c.q. 0,2 millimeter.
Soms kunnen spierproblemen niet worden gehandeld met dry needling zoals bijvoorbeeld bij zwangerschap, angst voor naalden of een spierscheuring.
Herken je hiervoor genoemde klachten of wil je nadere informatie betreffende behandeling van niet genoemde klacht(en), neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Geplaatst in Uncategorized.